In Geen categorie

Freek van der Vlist uit Apeldoorn heeft in zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard een teleurstelling te verwerken gehad. De snelheid was goed genoeg om in de punten te kunnen finishen maar door een mechanisch probleem en een zware valpartij bleef hij puntloos in zijn thuis Grand Prix.

Het weekend begon op zaterdag niet verkeerd voor de crosser uit Apeldoorn. ‘’Het was niet de beste maar ook zeker niet de slechtste zaterdag. Vooral in de kwalificatieheat ging het goed. Wel kwam ik even ten val toen ik op een zestiende plaats reed maar ik kon me daarna goed herpakken en wist nog terug te komen naar een eenentwintigste plaats. De snelheid was goed voor een top vijftien plaats en dit gaf vertrouwen voor de zondag,’’ vertelt Freek.

Nadat ook de warm up op zondagochtend goed was verlopen, begon Freek vol goede moed aan de eerste manche. De wedstrijd begon goed en al snel had hij een goed ritme te pakken. Helaas kreeg hij toen te kampen met een mechanisch probleem waardoor hij tot twee keer toe ten val kwam en snelheid moest minderen. Dit zorgde ervoor dat hij niet verder kwam dan een 29ste plaats.

Gemotiveerd bereidde hij zich voor op de tweede manche. Ditmaal was zijn start net iets minder goed. ‘’Ik begon aan een inhaalrace en dit liep lekker. Iedere ronde wist ik wel een rijder te passeren totdat ik hard ten val kwam. Ik werd hierbij geraakt door een andere rijder en liep hierbij een schouderblessure op. Door mijn schouder en een zwaar beschadigde motor moest ik de wedstrijd verlaten.’’

Freek zal deze week alles in het werk stellen om aankomend weekend tijdens de vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Italiaanse Arco di Trento weer fit aan de start te staan.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search