In Dutch Masters of Motocross

KTM-rijder Freek van der Vlist heeft in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oss de schade goed beperkt weten te houden. In verband met een opgelopen schouderblessure in Valkenswaard, had Freek niet meer op de motor gezeten maar wist toch 18 punten te scoren.

‘’Het was eigenlijk geheel onverwachts dat ik van start ging in Oss. In de tweede manche in Valkenswaard ben ik ten val gekomen en heb hierbij een klein scheurtje in mijn schouder opgelopen. Hierdoor heb ik in de aanloop op de wedstrijd in Oss weinig kunnen doen. Tot en met donderdag hadden we er nog niet over nagedacht om te gaan maar op vrijdag was iedereen positief verrast en hebben we besloten om het te proberen,’’ vertelt Freek.

Omdat Freek twee weken niet op de motor had gezeten, was het moeilijk in de eerste manche. Hij reed te verkrampt en dit zorgde ervoor dat hij al snel last kreeg van opgepompte armen. Hierdoor verloor hij verschillende posities en finishte op een vijftiende plaats.

De start van de tweede manche was minder goed maar al snel wist hij plaatsen winst te boeken. In de eerste vijftien minuten ging het rijden redelijk goed en omdat de manche met tien minuten was ingekort, was dit in het voordeel van Freek. Hierdoor hoefde hij slechts 1 positie af te staan en eindigde op een negende plaats.

‘’Ik ben heel blij met hoe het is gegaan. Ik heb wat punten kunnen pakken en dat was het doel. We gaan proberen om bij de volgende wedstrijd op 5 mei in Axel zo fit mogelijk aan de start te staan. Deze week moet ik het nog rustig aan doen maar begin volgende week gaan we de motortraining weer oppakken.’’

Daguitslag Dutch Masters 250 Oss:
1 Henri Jacobi 50 Pnt
2 Jago Geerts 40 Pnt
3 Adam Sterry 31 Pnt
4 Jed Beaton 27 Pnt
5 Kade Walker 26 Pnt
13 Freek van der Vlist 18 Pnt

Recent Posts

Start typing and press Enter to search