In Geen categorie

Freek van der Vlist zal de rest van dit seizoen niet meer in actie komen. Van der Vlist viel tijdens de Grand Prix van Letland zijn schouder uit de kom, waar hij momenteel nog veel hinder van ondervind.

‘’Na de valpartij zijn we begonnen met therapie aan mijn schouder. Even ging het de goede kant op maar daarna kwam er een flinke terugslag. Op de MRI scan was te zien dat er schade is binnenin mijn schouder maar wanneer ik mijn schouder sterk kan maken, zou er een kans zijn dat ik zou kunnen rijden zonder operatie. Omdat ik nu nog steeds pijn heb kan ik niet voldoende trainen en hierdoor wordt mijn schouder ook niet sterker. Momenteel is er ook een duidelijk verschil te zien tussen de linker en rechter schouder qua spierkracht,’’ vertelt de crosser uit Apeldoorn.

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Lommel op het programma. Hier had Freek graag meegestreden voor de punten. Helaas is dit nu niet mogelijk en zal hij binnenkort overgaan tot een operatie om de schade in zijn schouder te laten herstellen. Voor van der Vlist betekent dit dat het seizoen erop zit en dat hij na de operatie zal moeten gaan revalideren. Daarna kan hij aan de voorbereiding beginnen op seizoen 2020.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search